the nooners diskografi

nedan följer en fullständig förteckning över de inspelningar med the nooners som finns att köpa. eftersom de är sinsemellan ganska olika följs varje titel av ett försök att beskriva ungefär hur var och en av dem låter, så att du som kund kan hitta det som tilltalar just din smak. de gruppnamn som omnämns är antingen grupper som de enskilda inspelningarna liknats vid av andra som hört dem, grupper som vi har varit influerade av vid tillfället, eller grupper som vi kan tänka oss att en lyssnare kan tänkas associera till. jag tror inte att det behöver påpekas att detta inte är ett exakt mått på hur musiken, som enligt många andra människor inte går att likna vid någonting överhuvudtaget, låter.

1. the nooners dark side of the noon. 8 låtar.

detta debutverk bjuder på gammal hederlig old-school indie när den är som bäst. inte så experimentellt, utan ganska hederliga hitiga låtar som spelas med mycken ungdomlig frenesi och entusiasm. skramligt och dynamiskt. "något av det mest begåvade och intressanta banden hittills" skrev jörgen olsson i arbetets demokrönika. wedding present. the jesus and mary chain. sonic youth. ride. teenage fanclub.

format MC 30 kr.

2. vhe nooners bark at the noon. 5 låtar.

slöare och mer desperat musik än på föregångaren. rökig och halvexperimentell ljudbild. musiken på "bark at the noon" var nog lite före sin tid då den möttes av stort oförstående när den kom, men bland de riktiga nooners-vännerna brukar hålla den högt, och det är många som tycker att "bark at the noon" är något av det bästa the nooners gjort. neil young. 70-tals beach boys. black sabbath. sebadoh.

format MC 30 kr.

3. zhe nooners in minestrone. freestyle demo. 4 låtar.

detta är mer powerpop, men med ett sound som man inte hittar någon annanstans. på "minestrone" börjar musiken bli riktigt svår att likna vid annan. man kan säga att det låter som en indiepopversion av killing joke, eller som ett brainpool i en annan dimension. new wave. kompromisslös och halvt hysterisk behandling av i grunden klassiskt utformade popmelodier.

format MC 25 kr.

4. theu nooners play bellman. 9 låtar.

låter som en indiepopens motsvarighet till ingmar bergmans filmer från sent sextiotal med max von sydow på trummor, där karlheinz stockhausen och neil sedaka tillsammans skrivit låtarna, fast ändå inte. "det låter som om supersonic-rockarna i swervedriver zonkat loss i studion tillsammans med roky erikson" skrev göteborgsposten och belönade "play bellman" med högsta betyg och utmärkelsen "månadens demo". "nooners helt enastående!" var rubriken på den demokrönika i arbetet där "play bellman" bedömdes.

format MC 40 kr.

5. très nooners the dator years. 11 låtar.

debut-lp´n på linköpingsbolaget L-style. 6 nya låtar, 5 gamla låtar i nya versioner. medvetet klar och ren produktion. låter lite mer åt smiths, television, new order-hållet än tidigare. övervägande fyror i tidningarnas recensioner, och hamnade på flera årsbästa-listor. "det enda jag inte förstår är varför très nooners ännu inte har slagit igenom i england." skrev en recensent i norra skåne.

format CD 80 kr.

6. benno presents vol. 1. 1 låt.

4 låtar med lika många band på denna singel i tidningen bennos vinylsingelklubb. très nooners framför sin låt "space:1998" som inte finns någon annanstans. en klockren indie-hit av finaste snitt.

format 7" 30 kr.

7. kloöbaklop nooners quantitäten. c:a 60 min.

ett rent improvisationsstycke. musiken kan sägas vara en korsning av frijazz och krautrock. det perfekta soundtracket till en regnig dag i danmark. ingenting för otåliga lyssnare, men de som är öppna i sinnet belönas med en garanterat ny insikt. innehåller scatsång. can. tortoise. frank zappa. faust.

format CD 40 kr.

8. the nooners christmas album. c:a 60 min.

improvisationsmusik. ett instrumentalt och ambient ljudlandskap. no wave. glenn branca. som om brian eno gjort musik till en lars norén-pjäs. suggestiv gitarrmusik med mörka undertoner.

format CD 35 kr.

under arbete

* the nooners touched by the sladd of god (arb. titel) 6 låtar.

detta är en slags korsning mellan riffande 70-tals hårdrock och artrock. en mycket speciell skiva. soundgarden. the tubes. black sabbath. jon spencer. henry cow. joy division.

format CD c:a 40 kr.

* the nooners the human ä (arb. titel) 16 låtar.

sedan en tid tillbaka har vi varit sysselsatta med att spela in den ultimata indierockskivan, ja, den ultimata skivan överhuvudtaget. när den väl är klar kommer världen inte att vara lika hård och kall och meningslös.

format 2 /3 CD à c:a 50 kr.

 


sök