under arbete

TRACKS / FLYING CANNIBALS

 

nooners - tracks

 

releasedatum: 21JUL05

KOMMENTAR:
vi har beslutat oss för att dra in den tidigare utgivna versionen av “TRACKS”-singeln, den med ”KOREA” som ”b-sida”. anledningen härtill är att vi ville göra en dubbel-a-sidig singel med den nya låten ”FLYING CANNIBALS” som efter olika estetiska överväganden befunnits passa bäst just i detta sammanhang. ”KOREA”-versionens inledande och obetitlade stycke har också lyfts bort för att eventuellt bearbetas ytterligare för att renodla den besvärande känsla av obehag som vi tycker finns där (ni som har hört det förstår vad jag menar, ni som inte har gjort det får ge er till tåls tills vi hittat det rätta sammanhanget för det). vi ville ha en mer renodlad singel, helt enkelt. men för att du som köpte ”KOREA”-versionen av singeln inte ska känna dig lurad, lovar vi att skicka ett friex av den nya versionen om du skickar oss en kopia av omslaget till den gamla. ljudet har också förbättrats i den nya versionen (delvis tack vare andreas söderlund från niccokick som mastrat och grejat lite med den i polar-studion). dessutom har den begåvats med ett nytt omslag av mångfrestaren erik brunulf. så… vågar du låta ännu en sensommar bli förstörd p g a avsaknaden av just det där du vill ha? för övrigt anser jag att spray är onda.

DEMO

 

CURATED BY ERIK S. BRUNULF

 

nooners - curated by erik brunulf

 

releasedatum: 17AUG05

KOMMENTAR:
vi har nu sakta men säkert åter glidit in i studio-mode och håller på att spela in MP:n ”CURATED BY ERIK S. BRUNULF”. sex spillrans nya noonerslåtar väntar såväl den tålmodige som den lite mindre tålmodige, emedan den ju snart är färdig. när den väl är klar kommer den, såväl musik som omslag, att läggas upp för helt gratis nedladdning på ”ladda”-sidan. utgångspunkten med ”CURATED…” har varit ett försök att kombinera den mer old-skolade ruffigheten från ”DARK SIDE OF THE NOON” med den ödesmättade matematiken på ”THE HUMAN Ä”. med detta har vi sannolikt inte lyckats, har jag nöjet att meddela, eftersom det hittills låter på ett alldeles nytt sätt som inte låter sig beskrivas med samma lätthet. för övrigt anser jag att spray är onda.

DEMO

WEEKEND HARDROCKERS

 

nooners - weekend hardrockers

 

releasedatum: 28DEC05

KOMMENTAR:
många har önskat sig en uppföljare till ”THE HUMAN Ä”, och till dem kan vi ge det glädjande beskedet att en sådan nu är på väg. vi räknar med att ha den färdig till menlösa barns dag om vår planering håller. jämfört med ovannämnda opus kommer ”WEEKEND HARDROCKERS” att ha en lite mer lo-fi-approach utan att för den sakens skull innebära dålig ljudkvalitet. mer lo-fi som konstnärlig angreppsmodell. vad jag försöker säga är såklart att musiken kommer att vara i surround-stereo. detta, hade vi tänkt, ska ordnas vid mastringen. utgångsmaterialet är till viss del lite äldre ofullbordat material som vi arbetat om i olika hög eller låg grad. till viss del har vi också byggt vidare på äldre inspelningar. vi har också arbetat med ”ironi” (kan vi säga i brist på bättre ord) som konstnärlig parameter, eller ”styrmedel” (och i så måtto ersättande parametern eller ”styrmedlet” ”statistik” för arbetet med ”THE HUMAN Ä”). minns ni förresten när ironi var ett sätt att leva? så länge sedan det verkar vara nu, och så passé. för övrigt anser jag att spray är onda.

DEMO

 


sök