the nooners blogg

noonerleaks

by on Jun.13, 2011, under noonerleaks

noonerleaks är kanalen för dig som är nyfiken på den i det närmaste outsinliga mängden material som finns samlat om the nooners i arkiven, här kommer vi att avslöja både högt och lågt. totalt ocensurerat, osorterat och opolerat från det tidiga nittiotalet, till dags dato.

närmare tjugo år av SÄPO:s övervakningsmaterial i form av avlyssningsinspelningar, anteckningar och sammanställningar runt den subversiva och löst sammansatta grupp som kallar sig the/vhe/zhe/theu/yukmáàni/kloöbaklop/HE-nooners, samlade runt kärntruppen mattias de blasio, d. mathäus passion och rik bongo samt den mytomspunne och sällan skådade bobba-bobba-bob lundstedt, kommer framgent att göras tillgängligt för allmänheten.

offentliggörandet av detta hemligstämplade material kommer att ge allmänheten en djupare och mer komplex bild av nooners än vad det samlade hittills utgivna materialet tidigare gett oss.

/noonerleaks

Kommentering avstängd : more...

theme from loveboat

by on Jun.21, 2011, under video

Kommentering avstängd more...

the nooners på youtube

by on Jun.21, 2011, under video

Kommentering avstängd more...

svinmemos

by on Jun.15, 2011, under noonerleaks

”svinmemos” var den interna benämningen på inspelningar av informativ snarare än estetisk karaktär, som ett slags nedteckning av arrangemang samt en typ av auditiv ”notskrift”. allt i andan ”slösa inte med känsla!”.

dessa inspelningar härrör från tiden efter vm-yran 1994, någon gång runt 1995-1996, när the nooners var i startgroparna (continue reading…)

Kommentering avstängd more...

replokalsmobbning

by on Jun.13, 2011, under noonerleaks

noonersleaks#217A, ur akten ”go bollypig, go”

”basist/fascist”, visar på en ganska typisk noonerssession i replokalen på perrong 23 i hässleholm daterad någon gång runt 1994. dessa ljudklipp uppvisar hur det kunde låta när the nooners gick loss med walkmanbandspelaren i replokalen runt klockan två på natten, istället för ägna sig åt att spela dessa ändlösa fotbollsmatcher på parkeringsplatsen på baksidan…

följande är en kronologisk sammanställning av något som till synes (continue reading…)

Kommentering avstängd : more...

nooners på discog

by on Dec.29, 2009, under okategoriserat

någon vänlig själ har tagit på sig att lägga upp nooners diskografi på discog, saknas gör endast ett par utgivna låtar på samlingar etc..

TACK!

Kommentering avstängd : more...

smakprov – mögel

by on Nov.18, 2009, under okategoriserat

VIAC

VIAC

här kommer ett litet smakprov på vad återställningen av våra rullband kunde avslöja (se tidigare post):

nedanstående inspelningar är sprugna ur projektet ”VIAC”, ett koncept som innebar att vi spelade in de idéer vi hade rakt upp och ner, snabbt, men gärna ”extremt”
på något sätt (trummor genom förstärkare med tremoloeffekt, extrema EQ-inställningar, eller konstiga signalvägar i övrigt etc). (continue reading…)

1 Comment :, , more...

gamla mögliga rullband

by on Nov.18, 2009, under okategoriserat

rikard hittade en hög med rullband i sin källare, där det uppenbarligen hade varit översvämning; det var en klump av mögliga rullband – alla gamla masterband från ”the academy of st. twinning in the swamps” (den legendariska studion i vinslöv) inklusive en del nooners-material som aldrig blivit utgivet, dessutom inspelningar med thirst, rosk, mooch, in a spring, adam penguins project, sugarrush, m.fl..

klump med rullband

den mögliga klumpen med rullband

(continue reading…)

1 Comment :, , , more...

nooners blogg finns nu tillgänglig!

by on Nov.16, 2009, under okategoriserat

här kommer vi i nooners att blogga!

1 Comment more...

Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!

Archives

All entries, chronologically...